PTIU S’NU ȘI DIOCHI! Prindeți un strop de Covid!

poza simbol

Foto: Vadim Cojocari

Până pe 11 mai 2020 tot francezul resopnsabil a stat închis în casă, în carantină. Televiziunile ridicau panica în societate sau gradul de responsabilitate. Fiecare lua de la știri ceea ce dorea, cum îl ducea capul și gradul de inteligență. La un moment dat aveam senzația că-s paranoică. Dar în casă nu-mi făcea nimeni observație pentru excesul de exigență, înseamnă că tot ok. Mai târziu am aflat că mai erau ca mine și asta se cheamă Mamă responsabilă.

Acum să vedem ce-i după ușă. Când trăiești într-un bloc, mizezi pe inteligența vecinilor. Dar ce facem atunci când ea lipsește? Îi inviți să deschidă televizorul, care cum ai da, tot pe canalul cu telenovele nimerește. Sincer, nu-mi venea să cred când în plină carantină vecinii de la etajul doi au sărbătorit cu fast o zi de naștere. Moldoveni. Poliția, sunată de un alt vecin, de origine română, nici nu s-a deranjat să vină într-un eventual focar, văzînd mai ales că e sunat de cineva care vorbește cu accent limba franceză. Atunci am scris mare pe foaie și am plasat-o pe poartă că nu avem voie să aducem persoane străine în curte, întrucât suntem în pandemie, adică toți oamenii de pe Glob stau acasă. Pe ai noștri nimic nu-i oprește când li se face dor unii de alții, și poți să scrii cu litere cât casa că : HAI SĂ NE RESPECTĂM, ei se vor uita ciudat la tine și te vor considera dușmanul lor.

Tare mă bucur că nu li s-a întâmplat nimic până acum, dar hamurile carantinei slăbesc puțin, însă pericolul nu dispare, Covid-ul mai este în spitale și pe străzi! Și nu există nici o cale să-i faci pe unii oameni să conștientizeze asta!

  • Râd când refuzi să dai mâna cu ei în formă de salut. (Slabak, tu chiar crezi toți nebunii? (caz real))
  • ,,Când îi mai aud și pe ăștia cu distanța lor socială!” (caz real)
  • ,,PTIU S’NU ȘI DIOCHI, ce-ai mai crescuut!” (parcă ar ajuta pe cineva saliva ceea, decât împrăștiind niște stropi peste tot)

M-a sunat într-o zi o prietenă din Moldova și mi-a povestit cum a primit o amendă de la poliție, pentru că a ieșit să alerge puțin pe aleea de la Ciocana. Așa-ți trebuie, i-am spus. Păi cum, ieșim așa de dragul inspirării și expirării diverselor microorganisme cu surprize, când Moldova avea spitalele pline?! Până atunci nu aveai nici o adiere de a face sport și hop, te-ai hărnicit în carantină!? Măsurile nu sunt prea drastice, ele-s adaptate în așa fel încât să-i tempereze pe cei care nu cred în medici chinuiți, pacienți infectați sau pericolul că oricine ar putea fi purtător de această molimă.

Ieșiți din carantină, dar nu uitați că nimic n-a trecut încă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s